Een Peribottle: wat is het precies?
De peribottle is nog vrij onbekend maar wat ons betreft zou het standaard in het kraampakket moeten zitten!
We merken uit de reacties dat ook de mama’s die hem hebben gebruikt het hier volledig mee eens zijn.
Maar waarom is het dan zo’n onmisbaar product?
Even een spoiler, en dit wil je misschien niet horen als je zwanger bent, maar na de bevalling is het vaak nogal beurs daar beneden. Dat je dit nu weet betekent ook dat je je kan voorbereiden en het zo comfortabel mogelijk kan maken voor jezelf. We raden je daarom aan om ook onze andere blogs te lezen voor meer spoilers en om navraag te doen bij vriendinnen en kennissen die al ooit bevallen zijn.
Zo hoor je misschien nog wat schokkende dingen. Wij waren bijvoorbeeld even stil toen we zagen hoe enorm die kraamverbanden zijn en dat je in het begin echt zoveel bloedt dat je ze ook hard nodig hebt. Maar liever hoor je het wel van tevoren want, nogmaals, dan is het geen verrassing meer en ben jij voorbereid. Dat scheelt een hoop in je postpartum ervaring!
Terug naar de peri bottle, waarom is die zo onmisbaar?
Wellicht ben je uitgescheurd of ingeknipt en aambeien zijn ook vaak van de partij. Hopelijk ben je een van de gelukkigen waarbij niks van dat alles aan de orde is. Maar zelfs dan kan plassen en poepen de eerste tijd na de bevalling apart aanvoelen. Als je wel wat ongemakken hebt dan kan het branderig aanvoelen, en bij hechtingen is het geen doen om af te vegen met papier. Niet alleen omdat het pijn kan doen maar ook vanwege infectiegevaar.
Vaak wordt aangeraden te spoelen tijdens en na het plassen, maar hoe dan? Dat kan bijvoorbeeld met een bidon of een flesje. Maar je moet je vaak in onhandige hoeken manoeuvreren, of veel druk zetten in het geval van een bidon, wil je er goed bij kunnen. En misschien is je wastafel niet binnen handbereik wanneer je op de wc zit. In mijn geval had ik aan één flesje namelijk niet genoeg omdat het zo moeilijk te doseren was.
Naar het toilet gaan is al spannend genoeg die allereerste keer. Dan is het toch fijn dat je hier op voorbereid bent en de peri bottle al op je staat te wachten en jij op je gemak in een comfortabele houding kan gaan zitten zonder jezelf in rare hoeken te hoeven wringen. Ga rustig zitten, adem een keer diep in en uit en gebruik de peri bottle al tijdens het plassen. Mocht je ingescheurd zijn of hechtingen hebben dan verzacht dit meteen het eventuele branderige gevoel.
Hoe gebruik je de Peri bottle?
Vul voor gebruik met water of lauwe kamillethee (dit verzacht en verzorgt extra) en zet hem in de buurt van de wc. We bedoelen natuurlijk: laat dit voor je doen! 😉
Pak de peri bottle erbij wanneer je naar de wc gaat en hou je vinger op het ventieltje onderaan de fles.
Draai de fles met de spuitmond in de juiste richting.
Haal dan je vinger van het ventieltje en het water begint te stromen.
Easy does it, geniet er van!
Ook een waterballet voorkomen?
Doe jezelf een plezier en voorkom een waterballet op het toilet. De Peribottle is bij ons te bestellen:
Lijkt me ideaal hulpmiddel! Goeie, die ik zeker ga delen in mijn HypnoBirthing cursussen of workshops voor Relaxte Babytijd 😀
Benieuwd wat ie kost, link wilde net niet meewerken;-)
Hey Karin,
De link deed het inderdaad niet, heb het meteen aangepast!
De Peri Bottle kost 18,95 (22,95 incl. kamille).
Super dat je het gaat tippen tijdens de cursussen, zo’n fijn product, daar zullen veel vrouwen mee geholpen zijn.
Liefs, Christel